Барселона размаза у дома Осасуна с 4:0 в мач от 28-ия кръг на испанската Ла Лига и се върна на третата позиция във временното класиране, изпреварвайки шампиона Атлетико (Мадрид). Феран Торес (14-дузпа, 21) вкара два гола, а по един добавиха Пиер-Емерик Обамеянг (27) и Рики Пуч (75).

Още във 2-ата минута Феран Торес проби отляво и падна в наказателното поле след съприкосновение с Видал, но то беше минимално и дузпа не бе отсъдена. В 10-ата минута Усман Дембеле напредна отдясно и да отправи удар в близкия ъгъл, но топката мина покрай вратата. Две минути след това Бускетс изведе Гави зад отбраната на гостите. Младокът овладя в наказателното поле, а в опита си да го спре Видал го събори в наказателното поле и съдията Бенгоечеа посочи бялата точка, а Феран Торес не остави шансове на Ерера за 1:0.

В 21-ата минута каталунците удвоиха аванса си, след като Дембеле като на шега премина покрай няколко футболисти на Осасуна и изведе Феран Торес отляво, а той пусна топката покрай вратаря за 2:0. Минута по-късно Феран Торес пропусна да оформи хеттрика си след неточен удар от границата на наказателното поле. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

В 27-ата минута Дани Алвеш проби отдясно и подаде към Дембеле. Френското крило с прецизно центриране намери Обамеянг, който от няколко метра направи преднината на домакините класическа - 3:0.

Каталунците продължиха да доминират не само до края на първата част, но и след почивката. След пропуски на Феран Торес, Дембеле и Обамеянг се стигна до 75-ата минута, в която Рики Пуч отправи силен удар, който Ерера успя да избие. Пуч обаче се оказа най-съобразителен, изпревари вратаря, финтира защитник и прати топката във вратата за 4:0. 

В 88-ата минута трима играчи на домакините се оказаха срещу един от Осасуна. Депай напредна с топката, но пусна много лош пас за Пуч, а Аридане изчисти топката.

С успеха Барселона събра 51 точки и излезе на трето място във временното класиране и по-добра голова разлика от Атлетико (Мадрид). Осасуна е 11-и с 33 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА