Ръководството на Барселона е убедено, че преговорите с голямата звезда Лионел Меси за нов договор ще имат позитивен край. Каталунците са определили лимит от 35 милиона евро като горна граница за годишна заплата и аржентинецът няма да получи оферта за по-голяма сума, твърди „Марка”.

Договорът на петкратния носител  на „Златната топка” с клуба изтича през лятото на 2018 година и каталунците искат да го продължат, но засега не са постигнали споразумение с 29-годишния нападател.

При евентуален трансфер в китайската Суперлига, нетната заплата на Меси би могла да достигне 50 милиона евро на година. От Барселона обаче са убедени, че ще убедят аржентинеца да остане на „Камп Ноу”, въпреки че не са способни да плащат толкова големи заплати, каквито китайските клубове предлагат.

На страната на каталунците са още фактори като желанието на Меси да печели още трофеи с клуба, както и, че неговата спътница в живота Антонела Рагуцо и двамата им синове се чувстват много щастливи в Барселона. От испанския гранд смятат, че ако Меси някога се премести и приключи кариерата си в Европа, ще се върне в родния си град Росарио в Аржентина.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН