ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Барселона размаза Севиля с 3:0 на „Камп Ноу“ в мач от 20-ия кръг на испанската Ла Лига и дръпна с 8 точки на върха пред Реал (Мадрид), който по-рано през деня загуби с 0:1 при визитата си на Майорка. Головете за каталунците вкараха Жорди Алба (58), Гави (70) и Рафиня (79) през втората част.

Двубоят започна с натиск на домакините и в 17-ата минута Роберт Левандовски бе близо до гола с удар от близко разстояние, но вратарят Боно спаси. Десет минути по-късно отново Левандовски шутира от границата на наказателното поле и Боно отново бе на висота. До края на полувреме темпото спадна и нямаше нито едно чисто положение пред вратите.

След почивката в 58-ата минута Франк Кесие изведе Жорди Алба зад гърда на Лоик Баде и крайният бранител с едно докосване се разписа за 1:0.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Доминацията на каталунците бе затвърдена в 70-ата минута, когато Жул Кунде изведе Рафиня, който заходи зад гърба на защитната линия на гостите и пусна остър пас успоредно голлинията, а Гави засече във вратата - 2:0. Девет минути по-късно Алба комбинира с Рафиня, който мина зад гърба на персоналния си пазач и оформи крайния резултат далеч преди последния съдийски сигнал.

След този успех Барселона е на върха с 53 точки и се отдалечи на осем от втория – Реал Мадрид, докато проблемите за Севиля продължават. Андалусийци са 16-и с 21 точки и само на две от зоната на изпадащите.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК