ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Барселона спечели трудно с 4:2 гостуването на Бетис от 21-ия кръг на Ла Лига и се доближи на 7 точки от лидера Реал (Мадрид), който по-рано днес измъкна 3:2 срещу Алмерия след скандални съдийски отсъждания. 

В герой за каталунците тази вечер се превърна Феран Торес. 23-годишният испански нападател блесна с хеттрик. Toрес откри в 21-ата минута, а в 48-ата удвои, след което обаче бившият играч на Реал (Мадрид) Иско вкара на два пъти за Бетис, изравнявайки резултата - 2:2. В края Жоао Феликс даде преднина на Барса, в добавеното време Феран Торес оформи хеттрика си. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Голям скандал! Интернет гори след гол с ръка на Реал (Мадрид) ВИДЕО

Шави Ернандес пусна титуляр за първи път 16-годишният централен защитник Пау Кубарси, който имаше добри изяви. 

Първата ситуация в срещата беше за Бетис. В 4-ата минута Иско комбинира с Луис Енрике, 23-годишният бразилец стреля, но над напречната греда на вратата, пазена от Иняки Пеня. 

Барселона успя да поведе при първата си изгодно положение тази вечер. В 21-ата минута Френки де Йонг изведе Педри зад гърба на отбраната на Бетис, халфът подаде на Феран Торес, който отклони топката във вратата на домакините - 0:1. 

Малко преди почивката Ламин Ямал можеше да направи 2:0 за Барса, но нацели десния страничен стълб на вратата, пазена от Руй Силва. Последва добавка от страна на Феран Торес, който обаче не успя да вкара. 

Роберт Левандовски прати топката за втори път във вратата на Бетис в 45-ата минута, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР, попадението не бе зачетено заради засада.

В началото на втората част каталунците удвоиха преднината си. В 48-ата минута Ламин Ямал получи топката в наказателното поле и стреля, ударът му рикошира в лявата греда, последва добавка на Феран Торес и топката влетя във вратата - 0:2. 

Луис Енрике напредна по дясното крило в 56-ата минута и навлезе към наказателното поле на Барса, а центрирането му беше боксирано от Пеня. Топка обаче попадна право на волето на Иско, който намали на 1:2. В 59-ата Бетис стигна и до втори гол. Луис Енрике отново центрира, Борха Иглесиас пропусна топката и я остави за Иско, който изпревари Иняки Пеня и с едно докосване я изпрати в мрежата му - 2:2. 

В 77-ата бразилецът Луис Енрике стреля покрай десния страничен стълб на вратата на гостите.

Шави усили атаката, като пусна в игра Жоао Феликс. Именно португалецът вкара третото попадение, доближавайки Барса до победата. В 90-ата минута Феран Торес задържа топката и я пусна към Феликс, а той с точен удар с външен фалц я изпрати в долния десен ъгъл на вратаря - 2:3.

В 92-ата минута Феран Торес оформи хеттрика си, прехвърляйки технично Руй Силва след извеждащ пас на Ламин Ямал - 4:2 за Барса.

След загубата Бетис е девети в Ла Лига с 31 точки. 

Тази вечер предстои още един интригуващ мач: Жирона - Севиля (от 22:00 часа).

БЕТИС - БАРСЕЛОНА 2:4
0:1 Феран Торес (21), 0:2 Феран Торес (48), 1:2 Иско (56), 2:2 Иско (59), 2:3 Жоао Феликс (90), 2:4 Феран Торес (90+2)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА