ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Шампионът на Испания Барселона загуби с 1:3 като гост на Валядолид в среща от 36-ия кръг на Ла Лига и записа второ поредно поражение (1:2 срещу Реал Сосиедад в предишния кръг), след като вдигна трофея за №1 в първенството.

Двубоят на стадион "Хосе Зорила" срещу отбора, който е собственост на бразилската легенда Роналдо, започна кошмарно за каталунците и Андреас Кристенсен си отбеляза автогол след опит да изчисти топката с глава (1:0).

Малко повече от десет минути след това Дарвин Мачис можеше да удвои, но силният му удар от воле бе отбит.

Нещата станаха още по-лоши за Барса в 20-ата минута, когато играещият като дефанзивен халф бранител Ерик Гарсия фаулира съперник в наказателното поле, а реферът отсъди дузпа.

Зад бялата точка застана Кайл Ларин, който не сбърка за 2:0 в 22-ата минута.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Барса показа зъби след половин час игра и в рамките на минута Рафиня и Кристенсен пропуснаха да намалят резултата.

На почивката за каталунците направиха вратарска смяна, а игра се появиха още Ансу Фати и Франк Кесие, но това не помогна особено на тима.

След час игра Барса можеше да изостава с три гола, но ударът на Гонсало Плата срещна гредата.

Шампионът на Испания продължи да няма точен удар през втората част и след появата на терена на Феран Торес, Усман Дембеле и Ансу Фати.

Вместо това Барса допусна трети гол четвърт час преди края, след като Густаво Плата се измъкна и вкара за 3:0. Попадението му първоначално бе отменено заради засада, но след ВАР голът бе признат.

Минути след това Валядолид можеше да вкара и четвърти гол, но Лукаш Роса удари гредата, а Гонсало Плата пропусна от добра възможност.

Барса все пак се добра до почетен гол в 83-ата минута, в която Роберт Левандовски се измъкна, преодоля вратаря на Валядолид и на празна вратата от малък ъгъл се разписа за 3:1.

Загубата слага край на серията от пет поредни загуби на Валядолид, който спечели срещу Барса за първи път от 2014 година.

Отборът на Роналдо остава на три точки над зоната на изпадащите, но с мач повече от първия под чертата Хетафе. Барса е на първо място с 85 точки и вече пет загуби от началото на сезона.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!


ВАЛЯДОЛИД - БАРСЕЛОНА 3:1
1:0 Андреас Кристенсен (2' автогол), 2:0 Кайл Ларин (22'), 3:0 Густаво Плата (75'), 3:1 Роберт Левандовски (83')