Лидерът Атлетико и шампионът Реал завършиха 1:1 на „Уанда Метрополитано“ в дербито на Мадрид от 26-ия кръг на Ла Лига за радост на Барселона, който също е замесен в битката за титлата. Луис Суарес (15) вкара за „дюшекчиите“, а Карим Бензема (88) изравни в края за „кралете“, които остават трети с 2 точки по-малко от каталунците и на 5 зад градския съперник.

Хиляди фенове на домакините се събраха пред стадиона, за да изразят подкрепа към любимия си отбор. Още в 3-ата минута техните любимци получиха шанс пред вратата на противника след нарушение на Варан срещу Луис Суарес, който изпълни прекия свободен удар. Топката обаче срещна стената и излезе в корнер.

В 15-ата минута Луис Суарес реализира изключително красив гол с външен фалц, след като бе изведен чудесно зад защитата от Маркос Йоренте. По-добрата игра на домакините продължи и след гола, а в 38-ата минута Суарес излезе на удобна позиция и този път ударът му не затрудни Куртоа. Три минути след това футболистите на Реал поискаха дузпа за игра с ръка на Фелипе в наказателното поле, но след консултация с ВАР реферът не посочи бялата точка и това вбеси Зинедин Зидан.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След почивката „кралския“ клуб наложи натиск и 48-ата минута добро взаимодействие между Бензема и Васкес внесе напрежение в наказателното поле на домакините, но в крайна сметка топката бе изчистена в корнер. Четири минути по-късно Начо с глава отправи удар, но право в ръцете на Ян Облак.

В 53-ата минута Караско шутира от удобна позиция, но Тибо Куртоа спаси с вещина, а секунди по-късно белгийският страж отрази и удар на Луис Суарес. В 61-ата минута и пред Анхел Кореа се откри чудесен шанс, но той не го използва.

Едва в 71-ата минута Ян Облак бе поставен на изпитание от Валверде и с плонж успя да избие топката. Девет минути по-късно словенският страж се намеси решително след два последователни удара на Карим Бензема, който бе отчаян от Облак и малко след това при изпълнение на пряк свободен удар.

В 88-ата минута Карим Бензема най-накрая се разписа и изравни за 1:1 след двойно подаване с Каземиро в наказателното поле на домакините. Две минути след това Лука Модрич шутира от пряк свободен удар покрай вратата, а това бе и последното по-интересно положение.

В друга среща от кръга по-рано Селта спечели драматично с 4:3 при визитата си на опашкаря Уеска.

АТЛЕТИКО (МАДРИД) – РЕАЛ (МАДРИД) 1:1
1:0 Луис Суарес (15), 1:1 Карим Бензема (88)

Атлетико (Мадрид): Облак, Савич, Трипиър, Фелипе, Ермосо, Коке, Караско (64 – Феликс), Лемар (57 – Саул Нигес), Йоренте, Суарес, Кореа
Треньор: Диего Симеоне

Реал (Мадрид): Куртоа, Начо, Варан, Менди, Модрич, Кроос, Каземиро, Васкес, Бензема, Асенсио (60 – Валверде), Родриго (60 – Винисиус Жуниор)
Треньор: Зинедин Зидан

Мадрид, стадион „Уанда Метрополитано“
Съдия: Алехандро Ернандес
Жълти картони: Караско, Савич, Кореа и Жоао Феликс (Атлетико); Варан (Реал)

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА