Райо Валекано изпусна 2 гола аванс и загуби у дома от градския съперник Реал (Мадрид) с 2:3 в среща от 35-ия кръг на испанската Примера дивисион. Гостите бяха без контузения си голмайстор Кристиано Роналдо.

Адри Ембарба (7) след пас на Бебе и Мику (14) шокираха „кралския” клуб в началото и взеха комфортен аванс. Постепенно „белият балет” взе инициативата и върна едно попадение до края на първата част чрез Гарет Бейл (35), разписал се с глава след центриране на Тони Кроос от корнер.

Малко след почивката Лукас Васкес (52), появил се в игра в 42-ата минута на мястото на контузилия се Карим Бензема, изравни за 2:2 след пас на Данило. Гарет Бейл (81) пък се възползва от грешка в отбраната на „пчеличките” и се превърнах в герой за Реал, правейки обрата пълен. В добавеното време домакините имаха страхотна възможност за изравняване, но след рикошет топката не намери очертанията на вратата.

След победата си Реал (Мадрид) излезе временно на върха във временното класиране с 81 точки преди мачовете на Барселона и Атлетико (Мадрид) от този кръг. Райо Валекано е 16-и с 35 точки и с 3 аванс пред опасната зона. 

Резултати, програма и класиране в Испания - ТУК !!!