В първия уикенд за новата година MAX Sport 2 ще предложи на феновете цели седем мача от испанската Ла Лига. Съботният футболен маратон ще бъде открит в 14:00 часа със срещата между Валядолид и борещия се за своето оцеляване Райо Валекано. По-късно през деня (от 17:15 часа) петият във временното класиране Алавес ще се опита да продължи отличното си представяне от 2018 г. и срещу Валенсия. 

Съботният ден в Ла Лига по MAX Sport 2 ще затворят Уеска и Бетис, които започват двубоя си в 21:45 часа. Домакините имат нужда от задължителни три точки, тъй като са твърдо на дъното в класирането, докато гостите също ще гонят успеха, който ще ги задържи в Топ 6 на класирането. 

Неделният ден на 18-ия кръг ще предложи на феновете четири интригуващи двубоя, които отново ще са в ефира по MAX Sport 2. Програмата се открива в 13:00 часа с мача Ейбар – Виляреал, a oт 17:15 часа е време за голямото дерби между третия във временното класиране Севиля и втория – Атлетико (Мадрид).

Неделният ден от Ла Лига ще завърши с двубоите на двата гранда Барселона и Реал (Мадрид). „Кралете“ са домакин от 19:30 часа на Реал Сосиедад и ще гонят първи успех за 2019 г. след ремито 2:2 срещу Виляреал в отложения мач, който се игра в четвъртък вечер. Каталунците, които са лидер във временното класиране, гостуват в 21:45 часа в мадридското предградие Хетафе за мача си срещу едноименния отбор.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19