Бившият президент на Реал Мадрид Рамон Калдерон сподели много интересни неща от кухнята на "белия балет" и действията на сегашния бос на тима Флорентино Перес.

Според Калдерон, Перес е виновен за напускането на Кристиано Роналдо и Зинедин Зидан. Той е на мнение, че продажбата на португалеца е голяма грешка, която е можело да бъде избегната.

"Кристиано не бе в добри отношения с президента от първия ден. Той не бе "неговият" играч. Година по-рано постигнах споразумение с Кристиано и Манчестър Юнайтед за трансфер. Ако зависеше от господин Перес, той щеше дори да предотврати трансфера, защото бе мой, а не негов."

Калдерон е на мнение, че за напускането на Роналдо косвена роля е изиграл и Неймар. "Президентът бе обсебен от идеята да привлече Неймар. Той искаше да плати 350 милиона евро на Пари Сен Жермен и предложи на футболиста почти двойно на заплатата на Кристиано. Така логично в Кристиано се настаниха мисли, че трябва да потърси ново предизвикателство. Беше му ясно: Клубът не само не ме защитава, той иска да ме разкара", допълни Калдерон, според когото Неймар ще остане голямата цел на настоящото ръководство.

Относно напускането на Зидан, бившият президент заяви: "Зидан се отказа в един момент. Не можеше да влияе върху решенията на президента."

"Доколкото знам, откакто Зидан бе нает за треньор, бяха привлечени петима футболисти, които той не искаше. Той например не виждаше смисъл да се привлича нов вратар".

Winbet - победата е емоция! (18+)

Калдерон коментира и настоящият треньор Жулен Лопетеги като според него дните му начело на Реал са преброени. "Честно казано съм сигурен, че освобождаването на Жулен е сигурно, независимо от Ел Класико. Жалко. Не би било правилно да го уволняват след три месеца. Той трябва да менажира промяната. Без Кристиано, след Световно първенство. Това е брутално трудна задача, която изисква време."

А като негов наследник Калдерон посочи Жозе Моуриньо. "Има само един треньор, когото президентът наистина уважава и това е Жозе Моуриньо. Той беше и е единственият, който успя да се наложи."

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА