Президентът на Барселона Жоан Лапорта е избрал селекционера на Белгия Роберто Мартинес за следващ треньор на тима и клубът е осъществил първи контакт с него, съобщава Goal.com.

Според авторитетното футболно издание роденият в Каталуния специалист е вариант №1 за заместник на нидерландеца Роналд Куман, който мяна на Роналд Куман, който междувременно получи 2 мача наказание заради червения картон, изкаран при нулевото равенство срещу Кадис. Нидерландецът няма да може да ръководи от резервната скамейка каталунците в мачовете срещу Леванте и Атлетико (Мадрид).

Winbet - победата е емоция! (18+)

Роберто Мартинес бил съгласен да поеме поста и даже вече е информирал белгийската футболна асоциация, че би искал да напусне, ако от "Камп Ноу" пристигне официална оферта за него. Ако това се случи, Барселона ще трябва да плати неустойка в размер на 1,5 милиона евро.

Уволнение на Роналд Куман не се очаква преди средата на октомври, тъй като на Роберто Мартинес му предстоят важни мачове с Белгия -  финалните плейофи в Лигата на нациите. На 7 октомври е полуфиналът срещу световния шампион Франция, а три дни по-късно е финалът. До тогава на Барса и Куман предстоят три много важни двубоя - срещу Леванте за първенството, Бенфика в Шампионската лига и със шампиона Атлетико (Мадрид) в Ла Лига.