Реал (Мадрид) загуби катастрофално с 1:5 при визитата си на големия конкурент Барселона, а освен това има само една спечелена точка в последния пет кръга на Примера дивисион. При това домакините бяха без голямата си звезда Лионел Меси.

Според медиите в Испания треньорът Хулен Лопетеги няма да се задържи на поста си, след като „кралският“ клуб се смъкна до деветата позиция във временното класиране, изоставайки на 7 точки от лидера Барселона. Onda Cero твърди, че президентът Флорентино Перес е категоричен в решението си и утре сутрин "белият балет" ще обяви уволнението на Лопетеги, а на негово място ще пристигне бившият треньор на Челси и Ювентус Антонио Конте.

Флорентино Перес правил всичко възможно Конте да пътува още тази вечер за Мадрид, за да може утре в 13:00 часа да бъде представен. Босът на Реал бил готов дори да прати частния си самолет, за да вземе Конте.

Под ръководството на Лопетеги „белият балет“ записва най-лошата си серия от 2009 година насам, когато на 2 май под ръководството на Хуанде Рамос губи с 2:6 у дома от Барселона и слага началото на кошмарна поредица от пет поражения в първенството.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

За четвърти път в историята Реал (Мадрид) е под осмо място в класирането след изиграването на десет кръга. Предишните такива сезони са 2001/02, 1999/00 и 1942/43. „Белият балет“ няма положителна голова разлика също за четвърти път – в момента 14:14.

Последният път, когато „кралете“ допуснаха пет гола, бе също при визита на Барселона на 29 ноември 2010 година, когато каталунците печелят с 5:0 и тогава Меси не се разписва – два гола на Давид Вия и по един на Шави, Педро и Жефрен.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА