Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес представи на официална пресконференция новия-стар треньор Зинедин Зидан, който се завръща начело на тима след десет месеца пауза. При предишния си престой от януари 2016 до май 2018 година френският специалист изведе „белия балет“ до 9 трофея, а сега сменя на поста Сантиаго Солари с договор до лятото на 2022 година. Повторният дебют на Зизу начело на отбора ще е в домакинството срещу Селта в неделя (16 март).

„Мадридистите сме изживели заедно едни от най-бляскавите етапи в нашата 117-годишна история. Днес повече от 1000 дни сме шампиони на Европа, като също така сме на върха и в баскетбола. Това не се е случвало в историята на спорта. Преминаваме през труден период. Знаем каква болка изпитват феновете ни. Тези футболисти донесоха незабравими успехи. Четири Шампионски лиги за пет години, това е почти невъзможно за повтаряне. За мен е чест.  Тези играчи са част от легендите на Реал Мадрид. Ще имат нашата признателност завинаги“, започна Перес.

„Искам да благодаря и да изкажа своята признателност за работата на Солари. Той демонстрира своя професионализъм и любов към клуба от началото до края. Опита всичко. Неговата отдаденост не бива да се подлага на дискусия. Днес искам да покажа нашата признателност към Солари и да пожелая да остане обвързан с клуба ни и в бъдеще, ако разбира се, има желание“, продължи босът на клуба с благодарности към вече бившия наставник и приветства завръщащия се на поста Зидан. 

„Обичаш тази емблема и затова си тук. Когато преди пет дни ти предложих да се завърнеш в Мадрид, ти показа своята лоялност. Твоята отдаденост на Реал развълнува всички мадридисти. Под твое ръководство Реал спечели 9 трофея и наложи хегемонията си в последните години. Като президент не съм забравил как те привлякохме и стана част от историята на Реал Марид. За нас в Мадрид се завръща най-добрият треньор в света“, завърши Перес.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19