Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес изригна срещу системата ВАР и е готов да напусне Борда на директорите на Кралската испанска футболна федерация. Босът на „кралете“ смята, че тимът е бил ощетен в последните седмици от съдиите.

Испанските медии посочват ситуации при изненадващата домакинска загуба от Реал Сосиедад (0:2) и победата при визитата срещу Бетис (2:1) в Севиля. Срещу баските на “Сантяго Бернабеу” при 0:1 съдията Хосе Мунуера не даде дузпа за нарушение на вратаря Херонимо Руи срещу Винисиус Жуниор и дори не използва ВАР. В мача с Бетис в неделя вечер „белият балет“ получи гол за 1:1 от бившия си футболист Серхио Каналес. Съдията Алехандро Ернандес се усъмни в засада и поиска намесата на ВАР, след което зачете гола. След мача се появиха повторения, които показват, че Каналес е бил зад отбраната.

Флорентино Перес влезе в ръководното тяло на испанския футбол на 19 декември миналата година по покана на настоящия бос Луис Рубиалес. Тогава в Борда на директорите влязоха още президентите на Барселона и Атлетико Мадрид - Хосеп Мария Бартомеу и Енрике Сересо, както и бразилската легенда Роналдо, собственик на Валядолид.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19