Реал (Мадрид) спечели драматично с 2:1 при визитата си на Бетис в среща от 19-ия кръг на Примера дивисион и се изкачи на четвъртата позиция във временното класиране.

Треньорът на гостите Сантиаго Солари изненадващо не използва Иско въпреки кадровите проблеми, а заложи в титулярния състав на имена като Федерико Валверде в халфовата линия и Серхио Регилон на мястото на Марсело. Винисиус Жуниор също получи шанс за изява до Карим Бензема.

След спокойно начало „кралете“ взеха инициативата и в 13-ата минута носителят на „Златната топка“ за миналата година Лука Модрич им даде аванс със силен удар от границата на наказателното поле. И след гола гостите продължиха да доминират, а домакините търсеха изненадата на контраатаки. До края на полувремето Винисиус Жуниор и Валверде направиха пропуски за Реал, а Серхио Каналес бе най-деен за тима от Севиля.

Домакините натиснаха в началото на втората част, а Каналес и Андрес Гуардадо отправиха неточни удари. В 67-ата Каналес прати топката между краката на Навас за 1:1, а страничният съдия вдигна флага за засада. След консултация с ВАР съдията Ернандес Ернандес посочи центъра за гол. Попадението окрили домакините и те заиграха по-настървено, а в игра за Реал се появиха бившият играч на Бетис Дани Себайос и привлеченият от Манчестър Сити младок Брахим Диас, които раздвижиха играта на „белия балет“.

В 84-ата резервата на севилци Кристиан Тейо отправи неточен удар от изгодна позиция, а четири минути след това Дани Себайос шокира бившите си съотборници с гол от пряк свободен удар за 1:2. Той оформи крайния резултат и донесе трите точки за „кралете“.

След успеха си Реал е на четвърта позиция с 33 точки, колкото има и третият Севиля. Бетис е седми с 26 точки.  

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19