Бразилецът Винисиус Жуниор ще бъде титуляр за първи път от август насам при гостуването на Реал (Мадрид) срещу лидера в Ла Лига Жирона в събота в среща от осмия кръг на испанското футболно първенство. 23-годишният футболист влезе като резерва през второто полувреме при победата с 2:0 над Лас Палмас при завръщането си от контузия.

Старши треньорът Карло Анчелоти заяви, че сега предстои Винисиус да започне в стартовия състав.

„Той е добре и ще играе от началото. Тогава ще видим колко минути ще издържи – може би 90, но зависи от задачите му“, коментира Анчелоти.

„Смятам, че е напълно възстановен и ще помогне на отбора. Няма да променяме системата, а ще модифицираме някои детайли, за да бъдем по-успешни и солидни“, добави италианският специалист.

Винисиус Жуниор не е бил титуляр от победата на Реал Мадрид с 1:0 над Селта Виго на 25 август и заради контузията си пропусна четири мача, включително загубата от Атлетико Мадрид с 1:3. Завръщането му идва в момент, в който се очаква защитникът Дейвид Алаба да пропусне срещата с Жирона заради мускулен проблем, получен през седмицата.

Футболистите на Жирона спечелиха последните си шест мача и имат 19 точки на върха във временното класиране в Ла Лига.

„Трябва да изиграем пълноценен двубой – да се защитаваме добре и да покажем качество при владението на топката. Ще внимаваме, защото Жирона играе много добре в момента. При последното ни гостуване не направихме добър мач и това не трябва да се случва утре. Имаме добър шанс за победа“, каза още Карло Анчелоти.

През април Реал Мадрид отстъпи като гост на Жирона с 2:4. „Засега се справяме на ниво и ни предстои важен мач срещу лидера. Ще опитаме да покажем най-доброто от себе си. Отборът е малко уморен, но развълнуван“, увери Анчелоти.