Реал (Мадрид) се наложи с 2:0 над Лас Палмас в среща от 7-ия кръг на испанската Ла Лига и изпревари шампиона Барселона в класирането, но скромният каталунски клуб Жирона изненадващо победи Виляреал като гост с 2:1 и излезе на върха.

След като снощи Барса си тръгна от Палма де Майорка с равенство 2:2, днес Реал (Мадрид) постигна комфортен успех с 2:0 с голове на Брахим Диас и Хоселу. Бразилското крило Винисиус Жуниор също се върна на терена, появявайки се на терена през второто полувреме след повече от месец лечение на травми. Старши треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти даде почивка днес на Джуд Белингам, вероятно най-добрият играч в тима от началото на сезона, давайки шанс на Брахим Диас на поста атакуващ полузащитник.

Също така италианският специалист смени и бековете си. Ферлан Менди и Начо излязоха след болезненото дерби с Атлетико, а местата им заеха Фран Гарсия и Лукас Васкес.

Въпреки промените, Реал (Мадрид) доминираше срещу новаците от Канарските острови, но им липсваше головия инстинкт на Карим Бензема, а и липсата на Белингам ги лиши от разнообразие.

Във Виляреал скромният тим на Жирона стигна до успех с 2:1 благодарение на головете на украинския таран Артьом Довбик в 56-ата минута и на преотстъпения от Барселона Ерик Гарсия само пет по-късно. Гарсия, който преди мача говореше колко му е било болезнено да напусне Барселона, вкара с глава след центриране на Алейш Гарсия. За Виляреал ветеранът Дани Парехо откри резултата четири минути след началото на второто полувреме от дузпа.

Атлетик (Билбао) стигна само до 2:2 с Хетафе, но това е заради червения картон на Ойхан Сансет в края на първото полувреме. До този момент те водеха с 1:0 благодарение на гола на Юри Берчиче.

Гостите изравниха пет минути след началото на втората част чрез Гастон Алварес след подаване на Мейсън Грийнууд. Но Иняки Уилямс в 62-ата минута отново даде преднина на домакините, засичайки подаване на поливалентния Оскар де Маркос. Хуанми Латаса обаче раздели точките 7 минути преди края.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!