Тази вечер от 21:30 часа започва едно от най-великите футболни дербита. Един срещу друг на "Камп Ноу" се изправят Барселона и Реал (Мадрид) в дуела на титаните. Двубоят е част от 31-ия кръг на Примера дивисион.

Ел Класико ще привлече вниманието на милиони хора пред екраните, въпреки че тази година зарядът на мача е сравнително по-малък, имайки предвид разликата в точки между каталунците и "белите". Меси и компания са лидери в Примера дивисион с актив от 76 точки, докато "кралете" са на трета позиция с 66 пункта. И все пак, срещите между тези два тима винаги са предлагали незабравими емоции на запалянковците, а при наличието на играчи като Меси, Суарес, Неймар, Роналдо, Бензема и Гарет Бейл, шоуто е гарантирано.

Домакините са абсолютен фаворит в срещата. Барселона няма загуба от октомври месец, а и влиза в срещата със самочувствие, тъй като последният мач между двата тима на "Сантиаго Бернабеу" завърши с категоричен успех за испанския шампион с 4:0.

Луис Енрике няма проблеми със състав и ще може да разчита на най-доброто, с което разполага. На вратата ще застане Клаудио Браво, а пред него в отбрана ще действат Дани Алес, Жера Пике, Хавиер Масчерано и Жорди Алба. В халфовата линия ще се подвизават Иван Ракитич, Серхио Бускетс и Андрес Иниеста, а напред е магическото трио Меси, Суарес, Неймар.

В Реал (Мадрид) единственият отсъстващ е Рафаел Варан. Зинедин Зидан ще заложи на Кейлор Навас под рамките на вратата. Пред него ще са Марсело, Серхио Рамос, Пепе и Дани Карвахал. В халфовата линия ще си партнират Тони Кроос, Каземиро и Лука Модрич, а в атака ще действат Роналдо, Карим Бензема и Гарет Бейл.

БАРСЕЛОНА - РЕАЛ (МАДРИД)

Вероятни състави:

Барселона: Браво, Алвес, Пике, Масчерано, Алба, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Меси, Суарес, Неймар
Треньор: Луис Енрике

Реал (Мадрид): Навас, Марсело, Карвахал, Рамос, Пепе, Модрич, Каземиро, Кроос, Роналдо, Бензема, Бейл
Треньор: Зинедин Зидан

Стадион: "Камп Ноу"
Съдия: Ернаднес Ернандес

Историята на Барса и Реал в цифри - ТУК

 Резултати, програма и класиране в Испания - ТУК !!!