ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Барселона победи Бетис с 4:2 след изпълнение на дузпи във втория полуфинал за Суперкупата на Испания и се класира за финала срещу Реал (Мадрид), който стори същото ден по-рано в мача си с Валенсия. Редовното време на мача в Рияд завърши 1:1 с голове на Роберт Левандовски (40) и Набил Фекир (77), а в продълженията Ансу Фати (93) и Лорен Морон вкараха по още един гол за двата тима, за да се стигне до ударите от бялата точка. Вратарят на каталунците Марк-Андре Тер Щеген отрази две дузпи и класира тима за големия финал в неделя. 

Каталунците вкараха гол в 23-ата минута, когато Рафиня проби отдясно и центрира към вратарското поле, където Педри се разписа с глава, но съдията Карлос дел Серо Гранде не зачета гола заради засада. Бетис отговори с удар на Херман Пецея малко след изтичането на половин час игра, но Тер Щеген спаси.

Пет минути преди почивката Роберт Левандовски получи топката в наказателното поле и мигновено стреля. Защитник на Бетис блокира шута, но топката се върна в поляка, който при втория си опит не сгреши и преодоля Клаудио Браво, давайки аванс на Барселона. Последва натиск на Бетис, но Тер Щеген спаси удар на Луис Енрике точно преди края на първата част.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Скоро след почивката Рафиня направи голям пропуск, след като се измъкна от защитник в наказателното поле на андалусийците и шутира встрани от вратата. В 77-ата минута Енрике намери прецизно Набил Фекир, който с удар в долния десен ъгъл изравни за 1:1. Четири минути след това Левандовски отново показа класата си и след подаване от лявото крило вкара, но имаше засада на Феран Торес по време на атаката. Във втората минута от добавеното време Ансу Фати бе изведен в наказателното поле, но прати топката над вратата на Браво. В последните секунди Фати отново можеше да се разпише след подаване в наказателното поле, но бе отсъдена засада на Феран Торес и мачът влезе в продължения.

Три минути след началото на първото продължение Анду Фати се реваншира за пропуските си и вкара красив гол с воле в долния ляв ъгъл на безпомощния Клаудио Браво. Бетис обаче не се предаде и изравни в 101-ата минута, когато Луис Енрике овладя топката вляво от вратата на Барса и я пусна към Лорен Морон на границата на вратарското поле, където резервата изпревари Араухо и с пета изравни за 2:2. В 119-ата минута Бетис остана с човек по-малко на терена, след като Андрес Гуардадо получи втори жълт картон за нарушение срещу Франк Кесие.

В крайна сметка се стигна до дузпи, при които Тер Щеген спаси ударите на Хуанми и Уилям Карвальо, докато всички останали се разписаха от бялата точка. За Бетис това направиха само Вилиам Жозе и Лорен Морон, а за Барса се разписаха Роберт Левандовски, Франк Кесие, Ансу Фати и Педри, които прати каталунците на финал срещу Реал в неделя.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК