Треньорът на Барселона Луис Енрике смята да си вземе почивка след края на сезона, когато ще се оттегли от поста си и каталунците ще му търсят заместник. 46-годишният специалист обаче разкри къде иска да продължи кариерата си след това. Той мечтае някой ден да води клуб от английската Висша лига.

„Бих искал някой ден да бъда мениджър в Англия. Жена ми няма да хареса времето, тя е от Барселона и обича слънцето. Всичко обаче ще зависи от отбора и футбола, който ще играе”, признава Луис Енрике в интервю за FourFourTwo относно плановете си.

„Беше уникално и позитивно преживяване, но само за една година. Имах контракт за още една година, но не чувствах, че мога да дам нещо повече на Рома. Исках да работя с други играчи и да търся други пътища за развитие. В Серия „А” се изчакваше да се види как ще заиграе противника и тогава изграждахме тактиката си. В Испания идеята е да се контролира топката, но това зависи много от играчите, с които разполагате”, направи 46-годишният специалист сравнение между първенствата в Италия и Испания с оглед на опита си до момента.

“В Англия ми харесва начина, по който Брендън Роджърс интерпретира играта и как  той кара всички да играят заедно като отбор. Знам, че му беше трудно през първата година в Ливърпул. Харесват ми обаче отбори с изграден стил”, казва още наставникът на Барселона.

Брендън Роджърс напусна Ливърпул на 4 октомври 2015 година и бе заменен от Юрген Клоп, а в момента е начело на шотландския шампион Селтик.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН