Барселона се подигра с борещия се за оцеляването си в елита този сезон Спортинг (Хихон) и го разби с 6:1 в среща от 25-ия кръг на испанската Примера дивисион.

Това бе мач №500 за Лионел Меси като титуляр за водения от Луис Енрике тим. Аржентинецът откри сметката на домакините в 9-ата минута с прехвърлящ удар след подаване на сънародника си Хавиер Масчерано, който записа първата си асистенция след 187 мача в Примера дивисион досега. Голът за Меси пък бе под №36 за него този сезон във всички турнири и 21-и само за първенство. Той е единственият футболист в Примера дивисион, разписвал се този сезон с ляв и десен крак, с глава, от пряк свободен удар и от дузпа.

Две минути по-късно Хуан Родригес си отбеляза автогол, опитвайки да предотврати попадение след шут на Луис Суарес. Гостите се опитаха да върнат интригата с попадение на Карлос Кастро (21), който намали след добавка. Преди това топката се бе ударила в гредата след удар на Серхио Алварес. Луис Суарес (27) обаче бързо върна аванса от два гола на каталунците с бомбен удар.

На почивката Луис Енрике извади Луис Суарес и вкара в игра Пако Алкасер (49), който направи резултата 4:1 след подаване на Меси, вкарвайки втория си гол този сезон за първенство. Десет минути по-късно Меси копна топката над стената от пряк свободен удар, а тя кацна точно върху дясната сглобка.

Неймар (65) продължи головата фиеста след изпълнение от фаул, като прехвърли стената и топката влетя в мрежата заедно с вратаря Куеяр. Малко преди края Иван Ракитич (87) оформи крайното 6:1 след двойно подаване със Сержи Роберто.

След успеха си Барселона излезе временно начело в класирането с 57 точки и имат 2 повече от Реал (Мадрид), който обаче е с два мача по-малко. Спортинг (Хихон) е в зоната на изпадащите, заемайки 18-а позиция със 17 точки.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН