Голмайсторът на Барселона Лионел Меси е допринесъл с головете си в последните минути за спечелването на 11 точки от каталунците, съобщава „Ас”.

Според статистиката 29-годишният аржентинец е реализирал 5 гола и е подал за още един на Барселона след 85-ата минута на срещите в испанската Примера дивисион този сезон, а иначе оглавява голмайсторската листа в шампионата с 20 попадения. Нападателят вкара в 86-ата минута победния гол за 2:1 при визитата на Атлетико (Мадрид). В миналия кръг той се разписа от дузпа в 90-ата минута за трудния домакински успех на каталунците с 2:1 срещу Леганес.

Асистенцията на Меси е при гостуването на Бетис в Севиля, където той подаде в 89-ата минута на Луис Суарес за изравнителния гол в полза на Барса за 1:1. Аржентинецът се разписа още в 89-ата минута при гостуването на Виляреал (1:1) от пряк свободен удар и в 93-ата минута при победата на Барса срещу Валенсия на "Местайя" за крайното 3:2. Петият гол на Меси след 85-ата минута е при убедителната победа в градското дерби срещу Еспаньол (4:1), но в този мач Барселона бе стигнал до успеха си още преди попадението на аржентинеца.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН