Жирона записа драматична победа с 3:2 у дома срещу Бетис в мач от 30-ия кръг на Ла Лига и събра 65 точки на третото място във временното класиране, където андалусийците са седми с 42 точки в актива си. По два гола за двата отбора отбелязаха Артьом Довбик и Вилиан Жозе, но автор на победното попадение в добавеното време бе Кристиан Стуани.

Мачът на „Монтиливи“ започна равностойно, като в 36-ата минута се наложи съдията Хесус Хил Мансано да гледа с ВАР потенциална игра с ръка на Шади Риад, вследствие на което отсъди дузпа за Жирона. Зад топката застана Артьом Довбик, който не остави шансове на Руи Силва и даде аванс на домакините.

Бетис обаче изравни в 4-ата минута на добавеното време на първото полувреме, когато футболист на Жирона допусна фатална грешка, от която се възползва Вилиан Жозе, който без да се замисли прати топката в мрежата за 1:1.

Двадесет минути след началото на втората част Довбик отново се разписа, след като получи топката от Порту и с удар по земя порази вратата на „лос вердибланкос“. Бетис отново успя да изравни, като и този път голмайсторът бе Вилиан Жозе, който в 76-ата минута получи прекрасно прехвърлящо подаване от Пабло Форналс и с чудесен удар не остави шансове на Пауло Гацанига.

Развръзката в двубоя дойде във втората минута от добавеното време, когато удар на Кристиан Стуани бе спасен от вратаря, но топката се върна при уругваеца и при добавката той вкара, за да донесе трите точки на каталунците.

В друг мач от кръга по-рано през деня Селта завърши 0:0 с гостуващия Райо Валекано.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!