ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Реал (Мадрид) прегази с 6:0 Валядолид в мач от 27-ия кръг на Ла Лига. Родриго даде началото на головата фиеста, откривайки резултата в 23-ата минута. На почивката Реал водеше с изразителното 4:0, след като в рамките на по-малко от 10 минути Карим Бензема наниза хеттрик. През втората част точни във вратата на Валядолид бяха още Марко Асенсио и Лукас Васкес. 

След изразителната победа Реал отново намали на 12 точки изоставането от лидера Барселона, който по всичко изглежда, че ще спечели шампионската титла. Валядолид е на 16-ото място с 28 точки. 

След като отпадна от борбата за титлата, тимът на Карло Анчелоти има далеч по-важен мач с по-голяма стойност в сряда - реваншът от полуфиналите на Купата на Испания срещу Барселона. Каталунците спечелиха първата среща с 1:0. 

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Карло Анчелоти направи три промени в защитата в сравнение Ел Класико с Барса (1:2) преди паузата за националните отбори. Антонио Рюдигер и Начо Фернандес, който е наказан, не попаднаха в групата, Ферлан Менди не игра поради контузия, а Дани Карвахал остана на пейката. В отбрана днес бяха Камавинга, Алаба, Милитао и Лукас Васкес. 

Лука Модрич остана на резервната скамейка, като не се появи в игра. Орелиан Чуамени се завърна за Реал, а Марко Асенсио също бе в халфовата линия, както и Тони Кроос. Родриго бе титуляр в атака на мястото на Федерико Валверде.

В началото на мача липсваха головите ситуации. В 10-ата минута пред вратата на Тибо Куртоа се разрази вихрушка. Роке Меса стреля, но право в лявата греда, след което удар на Мончу премина покрай целта. 

В 23-ата минута домакините поведоха. Камавинга подаде към Чуамени, който пусна към Асенсио, който продължи за Родриго, а бразилецът от изгодна позиция се разписа за 1:0. Реал можеше веднага да удвои. Бензема овладя центриране на Родриго отдясно, завъртя се и стреля, но Асенхо показа чудесен рефлекс. В 29-ата минута обаче французинът порази целта. Винисиус си освободи място да центрира и подаде по отличен начин на Бензема, който с глава прати топката във вратата на Валядолид - 2:0.

Минута след това Асенсио излезе сам срещу Асенхо, но не успя да го преодолее. В следващата ситуация домакините вкараха трети гол. Винисиус комбинира с Бензема пред пеналта, а французинът залъга двама и с мощен удар реализира в горния ляв ъгъл на Асенхо, само три минути след първи си гол - 3:0. 



След още 4 минути Бензема оформи хеттрика си - в 36-ата. Родриго се освободи от противник и центрира във вратарското поле, а Бензема с акробатичен удар с гръб към вратата вкара страхотен гол - 4:0.

В 63-ата минута Реал стигна до нов чист шанс, след който Родриго удари греда. Малко след това "белите" отбелязаха и пети гол чрез Родриго, но попадението не бе зачетено заради игра с ръка на Винисиус в хода на атаката.

В 73-ата минута Асенсио матира Асенхо за 5:0. Играчът на Реал напредна и опита да изведе Еден Азар, топката се върна при него, като той този път подаде на Родриго, който му върна, а испанецът отбеляза. 

В добавеното време на Асенхо отново му се наложи да вади топката от вратата си. Асенхо я изрита на крака на Азар, който пък изведе Лукас Васкес и той също успя да отбележи, оформяйки крайното 6:0.

РЕАЛ (Мадрид) - ВАЛЯДОЛИД 6:0
1:0 Родриго (23), 2:0 Карим Бензема (29), 3:0 Карим Бензема (32), 4:0 Карим Бензема (36), 5:0 Mарко Асенсио (73), 6:0 Лукас Васкес (90+1)

Реал (Мадрид): Тибо Куртоа, Лукас Васкес, Едер Милитао, Давид Алаба, Едуардо Камавинга, Тони Кроос, Орелиен Чуамени, Марко Асенсио, Родриго, Карим Бензема, Винисиус

Валядолид: Серхио Асенхо, Иван Фреснеда, Хоакин Фернандес, Джавад Ел Ямик, Луис Перес, Роке, Мартин Хонгла, Мончу, Лукас Роса, Серхио Леон, Гонсало Плата

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК