Севиля изненадващо загуби у дома от Виляреал в мач от 17-ия кръг на испанската Примера дивисион и не успя да се изравни по точки с втория засега Реал преди визитата му във Валенсия и да доближи на точка шампиона Барселона.

Раул Албиол (13) откри резултата в полза на гостите, а това обърка плановете на андалусийци. След центриране от корнер топката бе отклонена към далечната греда, където Албиол се включи и с глава я насочи в мрежата. Въпреки усилията на домакините, резултатът до почивката се запази непроменен.

Андалусийци изравниха чрез Мунир Ел Хадади (61), който вкара страхотен гол след центриране на Регуилон отляво. „Жълтата подводница“ обаче показа характер и успя да стигне до нов гол, който се оказа и последен в мача. След колективна грешка в защитата на домакините, които се опитаха да направят изкуствена засада, Тригерос овладя непосредствено пред вратаря и веднага намери Токо Екамби (74), който на празна врата не сгреши.

След поражението си Севиля заема трето място в класирането с актив от 31 точки. Виляреал вече е на 13-а позиция с 22 точки.

В други срещи от кръга по-рано през деня Хетафе победи гостуващия Валядолид с 2:0, Селта и Майорка завършиха 2:2, а при същия резултат се разделиха и Еспаньол и Бетис.