Барселона и Реал (Мадрид) трябва да дадат всичко от себе си, за да спечелят последните си мачове в Примера, които ще решат титлата. Това обявиха съперниците им Гранада и Депортиво.

Каталунците са лидер в класирането кръг преди края с 88 точки, а грандът от Мадрид е със 87. В решителните двубои Барселона ще гостува Гранада, а Реал на Депортиво. Мачовете, които ще определят шампиона, са на 14 май.

Президентът на Депортиво Ла Коруня Тино Фернандес заяви категорично, че отборът му няма да се пести срещу Реал (Мадрид), и ще играе честно за феърплей в последния кръг на Примера дивисион.

"Надяваме се да завършим сезона в приповдигнато настроение, защото знаем, че ще ни гледа целият свят. Депортиво не може да изпълнява ролята на статист в никакво положение. Длъжни сме да покажем, че пред нас има бъдеще, има добри перспективи," отбеляза Фернандес.

От съперника на Барселона - Гранада също обещаха феърплей и битка срещу каталунците.

"Ако бях в Барселона, със сигурност щях да смятам, че може да победим всеки, без значение с кого играем. Но ние няма да излезем на терена, за да подарим титлата на Барселона. Аз съм от тези футболисти, които излизат на терена, за да се наслаждават на играта", заяви вратарят на Гранада Андрес Фернандес.