ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Грандиозен скандал за предполагаема корупция разтърси испанския футбол. Появиха се документи, които доказват, че местният гранд Барселона е платил  близо 1,3 милиона евро на бившия вицепрезидент на Съдийската комисия - Хосе Мария Енрикес Негрейрa чрез негова фирма. 

Това се е случило с три превода между 2016 и 2018 година по време на управлението на Хосеп Мария Бартомеу, а според контракта, бившият рефер трябвало да дава съвети на клуба и играчите относно комуникацията с реферите по време и след мач.

Проблемът е, че докато е дават акъл на Барса, Хосе Мария Енрикес Негрейрa е бил в конфликт на интереси, тъй като е заемал ръководен пост в Съдийската комисия.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

По-лошото е, че когато той напуска поста си, работата му с Барселона приключва, което породи съмнения даки всъщност той не е бил посредник между клуба и арбитрите за предполагаеми финансови стимули в замяна на помощ на терена.

Прокуратурата в Испания се зае със случая и вече разпита бившите директори в клуба от “Камп Ноу” Алберт Солер и Оскар Грау.

От Барса в нито един момент не са крили за плащанията към Хосе Мария Енрикес Негрейрa и са ги декларирали като разходи пред годините.

Бившият рефер потвърди, че е е получил парите, но не предоставил документ за извършена консултантска услуга, тъй като трябвало само устно да дава съвети на клуба.

Ако каталунците бъдат признати за виновни, санкцията може да е от отнемане на точки до изхвърлянето от елита на испанския футбол. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК