ИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Барселона постигна нова важна победа в битката с Реал (Мадрид) за титлата в Испания. Каталунците спечелиха с минималното 1:0 като гост на Виляреал в среща от 21-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение отбеляза Педри в 18-ата минута.

След успеха Барса вече има 11 точки пред втория Реал (Мадрид), който е с мач по-малко. 

Виляреал, който в началото на годината удари "белия балет" с 2:1, е осми в класирането с 31 точки. 

За каталунците това беше седми мач в Ла Лига този сезон, в който побеждават с минималното 1:0. Футболистите на Шави Ернандес се поздравиха с шеста поредна победа в първенството.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Мачът започна с минута мълчание в памет на жертвите на опустошителните земетресения в Турция и Сирия. Още в третата минута Барса стигна до отлична възможност за гол. Роберт Левандовски бе изведен сам срещу Пепе Рейна, но опитният страж се справи с удара на поляка.

Само четвърт час по-късно Лева се реваншира за пропуска си с майсторска асистенция, подавайки на Педри, който от отлична позиция не сгреши и се разписа - 0:1. 

В добавеното време на първата част Виляреал бе близо до изравнително попадение. Хосе Луис Моралес пое прецизно подаване в наказателното поле и стреля опасно, но ударът му премина на сантиметри покрай дясната греда. В 63-ата минута Рафиня не бе далеч от това да удвои аванса на Барселона. Бразилецът получи топката на добра позиция в наказателното поле на "жълтата подводница" и нанесе удар, а топката прелетя встрани от вратата.

В следващите минути темпото спадна, а каталунците трудно намираха пътя към вратата на съперника. Играчите на Барса като че ли бяха спокойни, че печелят нови три точки и почти не поглеждаха към вратата на 40-годишния Пепе Райна, което можеше да им изиграе лоша шега. В 90-ата минута Саму Чуквуезе бе изведен отлично от Йереми Пино и изпрати топката в мрежата на гостите. Попадението обаче не бе признато заради засада на нигериеца и срещата приключи 1:0 за Левандовски и компания. 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК