Испанската легенда Андрес Иниеста сложи край на футболната си кариера. Един от големите любимци на феновете на Барселона даде пресконференция, която бе чакана с огромен интерес. 

"Футболът беше моят живот. Така протичаха дните ми дотук. Сега имам нужда да получа образование в някои академии, вече започнах курсовете за треньор и искам да продължа по този път. Тази, които ме познават, знаят, че съм много упорит и се надявам да вървя добре по този път. Чувствам се горд, че изцедих всичко от себе си до последната капка в последния ден, в който бях футболист. Останалото на трофеи и загуби, но гордостта, че не се предадох до края ме прави щастлив. Бих искал да играя до 90 години. Барса? Надявам се Ханзи Флик да остане тук дълго време, което означава, че нашият клуб ще постигне много успехи. Аз още не съм завършил първия етап, но целта е да бъда треньор", започна 40-годишният легендарен испанец.

"Би ми харесало да се върна в Барселона, но искам да се чувствам добре, когато съм там. Ще бъда очарован, ако това стане", каза още легендарната осмица.

Андрес Иниеста беше на пресконференцията в компанията на съпругата си Анна и петте им деца, родителите си, както и дядо си от майчина страна, който бе дошъл специално за повода от родното им градче Фуентеалбия.

"Надявам се, че ще ми позволите да се вълнувам днес. Никога не съм мислим, че ще дойде този ден, не съм си го представял. Сълзите от тези последни дни не са от тъга, а от гордост за това момче от Фуентеалбия, който мечтаеше да стане футболист. Исках само да играя в Примера дивисион. Успях с много усилия и лишения. Този път беше като приказка, защото преживях най-доброто, което може да се случи в една кариерата", припомни си той.

Той не съжалява, че не е спечелил "Златната топка". Снимката на Лео, Шави и аз на подиума на "Златната топка" е по-ценна от това да спечеля трофея", смята испанецът.

Иниеста не може да избере кой гол му е по-ценен между този на полуфинала с Челси в Шампионската лига през 2009 и на финала на Световното първенство срещу Нидерландия през 2010.

"Искам да благодаря на всички хора, които са ме гледали на терена или са ме срещали на улицата и са ме аплодирали и са засвидетелствали любовта си. На майки ми няма да й хареса да говоря много за нея, но искам да й благодаря за всички лишения, които направи за мен и сестра ми. Нямам думи да опиша какво чувствам към съпругата ми Анна. Привилегирован съм да споделя живота си с теб. Уважавам те и ти се възхищавам. Създадохме страхотно семейство, а ти си нашето огледало. Благодаря ти, че ме издържаш, защото невинаги е лесно", завърши развълнуваният Иниеста.