ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Изненадата от началото на сезона Жирона разби Алавес с 3:0 на „Естадио де Монтеливи“ в мач от 17-ия кръг в Ла Лига и се завърна еднолично на върха във временното класиране пред Реал Мадрид. Артьом Довбик се разписа на два пъти за каталунците, като Порту също записа името си сред голмайсторите, след като вкара второто попадение за своя тим, който доминираше по време на целия двубой.

Домакините натиснаха от самото начало и в 23-ата минута Ян Куто получи топката в наказателното поле на Алавес, но Антонио Сивера отрази. Артьом Довбик стреля от добавка и порази целта за 1:0.

Ян Куто навлезе отдясно в наказателното поле на Алавес в 42-рата минута и подаде на Порту, който отправи изключително прецизен изстрел от границата на наказателното поле, за да удвои аванса на каталунския тим.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

След почивката домакините продължиха да бъдат много активни. В 59-ата минута Хави Лопес повали опонент в собственото си наказателното поле и каталунците получиха правото да изпълнят дузпа, която бе реализирана по безапелационен начин от Артьом Довбик, който вече има 10 гола на сметката си в Ла Лига.

Андони Горосабел можеше да върне едно попадение за Алавес в 61-ата минута, когато стреля от границата на наказателното поле, но Пауло Гасанига направи феноменално спасяване и отрази.

Капитанът на Алавес Рубен Дуарте се опита да изненада Гасанига с удар от далечна дистанция в 89-ата минута, но топката срещне напречната греда.

След третия си пореден успех и осми мач без загуба Жирона вече има 44 точки, завръщайки се на върха като едноличен лидер с две аванс пред Реал Мадрид. Алавес пък остава на 13-а позиция с актив от 16 пункта.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!