ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Реал Мадрид се развихри у дома и размаза Виляреал с 4:1 в мач от 17-я кръг на Ла Лига, за да излезе на върха във временното класиране преди срещата на Жирона срещу Алавес.

Първият добър шанс в срещата бе в 14-а минута, след като Браим Диас засече високо центриране в наказателното поле с добре позициониран удар в долния десен ъгъл на вратата, но Филип Йоргенсен го отказа с фантастично спасяване, избивайки в корнер.

Само пет минути след това Родриго пое прехвърлящ пас в опасна зона и нанесе рязък удар в средата на вратата, но стражът на Виляреал отново блесна с чудесна намеса. В 23-а минута Лука Модрич се включи в предни позиции, очаквайки съотборник да му подаде топката. Хърватинът пое кълбото, след като го получи, като стреля от границата на наказателното поле, но разтресе напречната греда.

Малко след това Джуд Белингам засече великолепно подаване на Модрич, като английският полузащитник се извиси високо и завърши отблизо с глава в долния десен ъгъл - 1:0 за Реал Мадрид.

В 37-а минута след разбъркване от корнер се получи карамбол, но накрая топката някакси достигна до Родриго, който бе най-съобразителен и бързо изстреля топката към вратата, като не остави шанс на вратаря да реагира. Първоначално попадението бе отменено поради засада, но след преглед с ВАР се установи, че такава няма и голът бе зачетен - 2:0 за Реал Мадрид.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

В началото на второто полувреме „жълтите“ върнаха едно попадение. Рамон Терц намери Хосе Луис Моралес в наказателното поле и той не сбърка.

Напрежението у Реал бе само за 10 минути и в 64-ата преднината от два гола бе възстановена. Браим Диас завърши по чудесен начин индивидуален рейд и направи резултата 3:1. Четири минути по-късно Лука Модрич също отбеляза, като бе на точното място при отскочила топката – 4:1.

В 84-ата минута гостите имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена.

Така Реал поведе в класирането на Ла Лига с точка пред Жирона, който обаче има мач по-малко и ще играе срещу Алавес в понеделник.

В други срещи от кръга по-рано през деня Алмерия и Майорка завършиха 0:0, Реал Сосиедад и Бетис се разделиха при същия резултат, а Лас Палмас и Кадис направиха 1:1.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!