Приятната изненада от началото на сезона в испанския елит Жирона допусна грешна стъпка и загуби с 0:1 при гостуването си на Майорка в мач от 27-ия кръг на Ла Лига. 

Първият шанс в двубоя бе за Жирона, когато в 9-ата минута Иван Мартин с глава засече центриране, но изстрелът му бе слаб и Предраг Райкович успя да се справи. След четвърт час игра Антонио Санчес от домакините шутира мощно към вратата, но топката се отби в напречната греда. 

В 33-ата минута отбита топка стигна до Хосе Копете, който отблизо я прати във вратата за 1:0, давайки аванс на домакините. 

През втората част темпото на игра спадна и головите положения пред двете врати липсваха. 

След загубата каталунците са на седем точки от лидера Реал Мадрид и само на две пред Барселона, който има гостуване срещу Атлетик Билбао. Майорка е 15-и с 27 точки.

По-рано през деня Алваро Мората от Атлетико (Мадрид) и вратарят на Бетис Руи Силва бяха главни герои в мача между двата отбора, спечелен от "дюшекчиите" с 2:1. С този успех хората на аржентинския треньор Диего Симеоне вече имат 55 точки на 4-ото място, като са само на 2 от 3-ия Барселона. В същото време те няма да позволят поне в този кръг да бъдат задминати от Атлетик (Билбао), тъй като намиращите се в отлична форма баски са с 49 и посрещат късно тази вечер Барселона.

Алваро Мората вкара единия от головете за Атлетико, но пропусна дузпа. Тя беше спасена от вратаря Руи Силва, който обаче си заби и автогол още в 8-ата минута. Така Атлетико прекъсна и серията от три поредни мача без успех във всички турнири.

В 8-ата минута вратарят Руи Силва си вкара автогол, след като Родриго де Паул спечели фаул в собствената си половина. В 28-ата минута обаче португалският страж се реваншира и спаси дузпа, изпълнена от Мората и спечелена от самия него.

Минута преди края на първата част Мората обаче се реваншира и вкара аз 2:0, след като засече центриране. Топката се отби в гърба на бранител и влезе във вратата. Уилям Карвальо, който влезе като смяна за Бетис, намали пасива на тима с чудесно воле в 62-ата минута, след като от въздуха посрещна центриране на Жоао Кардозо.

Бетис претърпя първо поражение в първенството от пет мача насам и заема 6-о място с 42 точки, запазвайки последната за момента квота за Лига на Конференциите през есента.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!