Барселона победи драматично Бетис с 3:2 като гост в среща от 22-ия кръг на испанската Ла Лига и нанесе първа загуба на съперника за 2021 година.

Каталунците започнаха мача без титулярите Френки де Йонг, Педри и Лионел Меси, което определено се отрази на играта в атака, а контузията на Роналд Араухо се отрази и на защитата.

Бетис опита да застраши вратата на Барса в 26-ата минута след шут на Хуанми, а в 38-ата Борха Иглесиас откри резултата, след като получи хубав пас от Емерсон и отблизо вкара за 1:0.

Втората част също започна с добра възможност за домакините, но Хуанми я опропасти със слаб удар в 56-ата минута.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В следващата треньорът на Барса Роналлдо Куман направи двойна смяна и вкара на терена Тринкао и Меси, а само две минути по-късно звездата на каталунците изравни. Аржентинецът получи топката от десния фланг от Дембеле, напредна и стреля точно в близкия ъгъл за 1:1.

Дембеле и Мингеса бяха близо до втори гол за Барса в 66-ата минута, но ударът на първия беше спасен, а този на втория премина встрани.

Само три минути по-късно късметът помогна на Барса и Виктор Руис си вкара автогол. Антоан Гризман се оплете пред вратата на Бетис и вместо към нея, насочи топката зад гърба си към връхлитащия Руис, който я прати в мрежата за 2:1. Именно Руис обаче върна интригата в 75-ата минута, забивайки топката с глава след корнер за 2:2.

Лионел Меси можеше да изведе Барса отново напред, но стреля в стената от пряк свободен удар в 78-ата минута на метър от наказателното поле.

Минути преди края появилият се с Меси в 57-ата минута Франсиско Тринкао отне топката от Руис и реши всичко с красив удар в горния ляв ъгъл на вратата за крайното 3:2.

Барса се върна на второто място в класирането на 7 точки и два мача повече от лидера Атлетико (Мадрид). Бетис пък е седми с 30 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА