ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Жирона смачка Реал (Мадрид) с 4:2 на своя „Естадио де Монтиливи“ в исторически мач от 31-ия кръг на испанската Ла Лига. Аржентинският нападател на каталунския клуб Валентин Кастеянос (12, 24, 46, 62) вкара и четирите гола във вратата на "кралете" и стана първият футболист, който постига това срещу гранда в XXI век. Попаденията за „белия балет“ бяха дело на Винисиус Жуниор (34) и Лукас Васкес (85) отсъствието на голмайстора Карим Бензема, който получи почивка.

Гостите натиснаха в началото и още в първите минути Родриго бе намерен от свой съотборник в наказателното поле на Жирона, след което шутира опасно, но вратарят Пауло Гасанига се намеси.

В 12-ата минута Мигел Гутиерес центрира отляво към точката за изпълнение на дузпа, където Валентин Кастеянос бе оставен непокрит от защитата на Реал и реализира с глава във вратата на, заменил получилия почивка титуляр Тибо Куртоа. Дванадесет минути по-късно Арнау Мартинес изведе от собствената си половина Кастеянос, който се отскубна от последния бранител на „кралете“ и реализира за 2:0, промушвайки топката между краката на украинския страж.

Реал върна едно попадение чрез Винисиус Жуниор в 34-ата минута, когато Маркос Асенсио центрира в наказателното поле на Жирона, а бразилският национал заби топката във вратата на Гасанига за 2:1.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Веднага след почивката Жирона шокира Реал трети път, след като Ян Куто напредна по дясното крило и центрира топката в наказателното поле, където Иван Мартин пропусна кълбото и Кастеянос оформи своя хеттрик за 3:1.

След заучено положение от корнер в 62-рата минута Родриго Рикелме центрира в наказателното поле на гостите, където Кастеянос засече острата топка във вратата за 4:1. Десет минути по-късно Кастеянос бе заменен от уругваеца Кристиан Стуани.

В 85-ата минута Родриго проби в наказателното поле и комбинира с Винисиус, който с пробив по крайната линия подаде успоредно на голлинията, а Лукас Васкес засече подаването му във вратата и оформи крайното 4:2.

Така Жирона записа историческа трета победа над Реал за първенство и има положителен баланс срещу "кралете" в Ла Лига - 3/1/2. След успеха си каталунският тим се изкачва до 9-о място във временното класиране с 41 точки, докато "белият балет" е втори с 65 и продължава да изостава с 11 от Барселона, който е с мач по-малко и утре гостува на Райо Валекано в Мадрид.

В същото време Осасуна спечели с 1:0 при визитата си на Кадис с гол на Рубен Гарсия (62) и събра 44 точки на осмата позиция. "Канарчетата" са 15-и с 32 пункта и само на две точки пред зоната на изпадащите.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК