ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Барселона излъга у дома Атлетико (Мадрид) с 1:0 в мач от 30-ия кръг на Ла Лига и направи нова решителна крачка към шампионската титла. Феран Торес (45) вкара единствения гол за успеха на каталунците.

Антоан Гризман опита изстрел от границата на наказателното поле на каталунците в 40-ата секунда, а топката срещна напречната греда, след което не влезе във вратата на Тер Щеген. След това домакиите взеха инициативата и в 17-ата минута Роберт Левандовски проби в пеналтерията на мадридчани, но в последния момент шутът му бе блокиран, а след това Феран Торес не успя да стигне до топката, за да я добави в мрежата на Ян Облак. Три минути след това Анхел Корея изпрати точен удар към вратата на каталунците, с който Тер Щеген се справи с лекота. В 27-ата минута Феран Торес бе извден отляво и опита да намери свободния Рафиня на далчената греда, но Облак излезе напред и улови. 

Атлетико стигна до чисто голово положение в 35-ата минута, когато Караско проби в наказателното поле, но бе спрян, а топката все пак се озова в Антоан Гризман. Французинът нанесе директен изстрел, който обаче бе отразен от Тер Щеген. 

В последните секунди на първата част Рафиня проби отдясно и намери Феран Торес, който навлезе в наказателното поле и изпрати прецизен удар по земя във вратата за 1:0.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Малко след почивката Роберт Левандовски нанесе изстрел от трудна позиция, но топката се озова в ръцете на Ян Облак. В 56-ата минута пък Рафиня шутира извън наказателното поле на "дюшекчиите", но топката прелетя далеч от вратата. 

В 62-ата минута Барселона пропиля страхотен шанс, след като Гави бе с топка в крака в наказателното поле на Атлетико, но последвалият му удар мина встрани от десния страничен стълб. Секудни след това гостите контраатакуваха и Караско на свой ред стреля, но шутът му не бе точен. Десет минути след това отново Гави не успя да изпрати топката в мрежата, след като получи добър пас в пеналтерията. Секунди след това Рафиня получи силен пас на далечната греда, а топката се отби от крака на бразилеца и не влезе в опразнената врата на "дюшекчиите".

В 76-ата минута Роберт Левандовски и Рафиня останаха на чиста позиция срещу Ян Облак, но полякът шутира покрай вратата, а можеше да подаде на свободния си съотборник. Две минути преди края на редовното време Регилон намери Мората в наказателното на каталунците, а нападателят се извиси над всички и стреля с глава, но встрани от целта.

След успеха си Барселона 76 точки и възстанови аванса си от 11 точки на върха пред Реал (Мадрид). Атлетико е трети с 60 точки.

По-рано през деня Валенсия спечели с 2:0 при визитата си на последния Елче и събра 30 точки, но остава под чертата на 18-а позиция заради по-лошата си головата разлика от Алмерия. Елче е на дъното с едва 13 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК