ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Барселона спечели минимално с 1:0 при визитата си на Майорка в мач от 7-ия кръг и излезе начело в испанската Ла Лига, на точка пред шампиона Реал (Мадрид), който е с двубой по-малко. Роберт Левандовски (20) вкара единствения гол и стана първият футболист за каталунците, който вкарва 9 попадения в първите си седем мача за първенство през XXI век.

В 11-та минута Лий от домакините стреля от около 20 метра, но ударът му премина над вратата, пазена от Тер Щеген. Секунди по-късно, кореецът изпълни корнер, като даде подаване по тревата в наказателното поле, но ударът на Де Галарета също прелетя високо над напречната греда. В 15-тата минута дойде първият удар и за Барселона, но Осман Дембеле също не намери целта. Пет минути по-късно Левандовски стреля феноменално с десния крак, след като си освободи пространство в наказателното поле, не оставяйки никакъв шанс на Райкович за 0:1. След още минути по-късно полският голмайстор имаше нов шанс да се разпише след подаване от Серхио Бускетс, но ударът му не затрудни Райкович.

В 35-та минута Майорка организираха хубава атака, завършила с центриране, при което Балде бе изпреварен от Хауме Коста, като последният засече топката от около три метра от голлинията, но Тер Щеген направи великолепно спасяване.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След почивката в 61-ата минута Антонио Санчес отправи хубав удар по диагонала, след като получи подаване от Мафео, но Тер Щеген изби в корнер. Десет минути по-късно Франк Кесие овладя след пас на Дембеле и отправи удар извън наказателното поле, но топката профуча покрай дясната греда на Райкович.

В 87-та минута Мафео свърши добра работа, а Мурики получи, но неговият удар премина над вратата на гостите. Секунди по-късно Дани Родригес също стреля, но Тер Щеген улови без проблеми. Две минути след това Левандовски бе блокиран, но топката се озова в Сержи Роберто, който опита късмета си от дистанция и Райкович спаси. Секунди по-късно сериозна грешка в защитата на Барселона даде възможност на Лий да стреля, но ударът му не бе точен.

След успеха си Барселона излезе на първа позиция с актив от 19 точки и едва един допуснат гол, докато Майорка е на 10-та позиция с 8 пункта.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК