Еспаньол победи с 1:0 Бетис среща от 18-ия кръг на Ла Лига, а участникът на пет световни първенства с Мексико Андрес Гуардадо записа със златни букви името си в историята на испанския елит. Той се превърна в едва вторият мексиканец, достигнал до 300 мача в Ла Лига. Така пред него остана единствено легендата на Реал (Мадрид) Уго Санчес, който има 347 мача в Ла Лига. Освен за Бетис, в Испания Гуардадо е защитавал цветовете още на Валенсия и Депортиво Ла Коруня.

Единственото попадение в мача падна в 43-тата минута, когато точен за домакините бе Мартин Брайтуайт. Датчанинът се разписа от близка дистанция след подаване на Браян Оливан. В началото на второто полувреме Еспаньол вкара и втори гол, но попадението на Алейш Видал бе отменено заради нарушение.

До края на двубоя Еспаньол продължи да бъде по-активният отбор на терена, но каталунците не успяха да направят победата си по-изразителна. Въпреки това те остават без загуба в шампионата от рестартирането му след световното първенство, като са взели осем точки в четири срещи.

За каталунците това бе едва четвърти успех от началото на сезона, като с него те събраха 20 точки и се изкачиха на 12-о място в класирането. Бетис остава на шесто място с 28 точки, но от 17 изиграни мача.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!