Голямата звезда на Барселона Лионел Меси не само спаси каталунците от издънка при визитата на Виляреал (1:1), но и оглави голмайсторската листа в Примера дивисион с 13 попадения от началото на сезона.

Аржентинецът изпревари с едно попадение уругвайския си съотборник Луис Суарес за голмайсторския приз в испанския елит и в същото време го изравни по друг любопитен показател – голове плюс асистенции за сезон 2016/17. Двамата имат по 16 точки в тази класация, като Суарес е с 12 гола и 4 асистенции, а Меси е с 13 попадения и 3 голови подавания.

В същото време голмайсторът на Селта Яго Аспас записа гол и асистенция при победата срещу Малага (3:1) и е само на 2 точки зад Суарес и Меси, след като от началото на сезона е реализирал 11 попадения и е подал за още 3 гола.

С гола си срещу Виляреал Лионел Меси изравни и големия си конкурент Кристиано Роналдо от Реал (Мадрид) по друг любопитен показател. И двамата имат вече по 271 гола в испанския елит от сезон 2009/10 насам, след като вкараха по един гол този кръг.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!