Барселона победи трудно у дома Гранада с 1:0 в мач от 20-ия кръг на Примера дивисион при дебюта на новия треньор Кике Сетиен, заменил на поста Ернесто Валверде тази седмица. Гостите играха в намален състав от 70-ата минута, когато Херман Санчес получи втори жълт и червен картон. Лионел Меси (76) пък вкара победния гол за каталунците, които се върнаха на върха с по-добра голова разлика от Реал (Мадрид).

Кике Сетиен даде шанс на 17-годишния Ансу Фати до Лионел Меси и Антоан Гризман в атаката на тима. Меси действаше като "фалшива деветка", а Жорди Алба играеше и като ляво крило при атаките.

Каталунците очаквано доминираха, но трудно създаваха голови опасности пред противниковата врата. В 21-вата те имаха отлична възможност за попадение, но Фати не успя да засече центрирането на Алба. До края на полувремето домакините така и не застрашиха вратата на Руи Силва.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В началото на втората част защитник на гостите изчисти топката пред голлинията след удар на Видал от малък ъгъл. Каталунците обсадиха вратата на съперника в търсене на гол, но нямаха сериозен успех. В 66-ата минута Жерард Пике сбърка при изнасянето на топката. Етеки стреля от 20 метра, но топката се отклони от гредата. Четири минути след това Херман Санчес срита Меси и получи втори жълт картон, а андалусийци завършиха мача в намален състав.

Появилият се като резерва Рики Пуч отне топка от противник в 76-ата минута и даде начало на голова атака, завършена от Лионел Меси след тройна комбинация с Антоан Гризман и Артуро Видал. До края на мача домакините не допуснаха изненада, но и не успяха да увеличат аванса си.

Така Барселона събра 43 точки и заради по-добрата голова разлика отново е лидер пред Реал (Мадрид). Гранада заема десета позиция с 27 точки.