Трима футболисти от първия отбор на Барселона са отказали да подпишат „бюрофакса“, в който играчите се обединиха около позицията, че не са съгласни да приемат нови корекции по техните възнаграждения.

Играчите от първия тим на Барселона, както и тези от втория отбор, пратиха „бюрофакс“ до ръководството на клуба, в което демонстрираха своето несъгласие с предложението за намаляването на заплатите им с 30%.

Марк-Андре тер Стеген, Френки де Йонг и Клеман Лангле не са се подписали под „бюрофакса“, докато техните съотборници са изразили несъгласие с планираното съкращение на възнагражденията с 30%. Тримата са отказали да се включат в колективната подписка на играчите, съобщи RAC1.

От борда на директорите са на мнение, че корекцията на заплатите на футболистите е от съществено значение за финансовото състояние на клуба, тъй като Барселона се намира в много деликатно положение заради пандемията от COVID-19. Идеята е, че футболистите не се отказват от заплатите си, а се прави отлагане. Това означава, че тези суми ще бъдат изплатени на футболистите, след като ситуацията се нормализира и те могат да възстановят доходите, които сега са загубили заради коронавируса.