Големите звезди на испанския шампион Барселона, начело с голмайстора Лионел Меси, били готови да платят от собствения си джоб и да помогнат на клуба да върне бразилеца Неймар на „Камп Ноу“ още това лято, разкри сензационно sport.es.

Според каталунското изданието асовете на тима са говорили с президента Хосеп Мария Бартомеу и са подчертали, че с привличането на най-скъпия футболист ще се увеличат рязко шансовете за спечелване на Шампионската лига. Каталунците не са триумфирали в турнира на богатите от 2015 година, когато в състава им бе и Неймар. Самият бразилец също бил готов да плати 20 милиона евро за завръщането си в Барселона, тъй като смята, че е допуснал огромна грешка с решението си да напусне клуба преди две години.

Бордът на директорите на Барса не обърнал внимание на Меси и компания, които искали да платят част от трансферната сума. Поради тази причина аржентинецът е бесен на Хосеп Мария Бартомеу, след като е очаквал сделката да стане факт и отново да играе с Неймар. Смята се, че в самия борд на директорите на клуба имало групички. Някои от шефовете искали да се извади сериозна сума за бразилеца, а други били против да се инвестират толкова пари.