Барселона загуби изненадващо от Райо Валекано с 0:1 в отложен мач от 21-ия кръг на испанската Ла Лига и допусна трето поредно поражение на "Камп Ноу" след тези от Айнтрахт Франкфурт (2:3) в Лига Европа и Кадис (0:1) в шампионата. Алваро Гарсия (7) вкара единствения гол за успеха на "пчеличките", които бяха надвили каталунците и през първия полусезон също с 1:0 на свой терен. 

Още в 7-ата минута гостите шокираха феновете на стадиона, след като Иси Палазон намери чудесно Алваро Гарсия, който овладя топката и разстреля Тер Щеген за 1:0. Каталунците се опитаха да отвърнат бързо и след разбъркване в наказателното поле Роналд Араухо отправи изстрел, но право в ръцете на вратаря Димитриевски. 

В 25-ата минута Жорди Алба шутира извън наказателното поле, като топката летеше опасно по посока на вратата и все пак мина страни от нея. Пет минути след това Жорди Алба отправи неточен удар от границата на наказателното поле. Две минути преди края на първата част играчите на Шави вкараха, но попадението беше отменено заради засада. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След почивката каталунците продължиха да натиска и Жорди Алба за трети път в мача обстрелва вратата на съперника, но и този път нямаше късмет. Домакините така и не успяваха да създадат нещо кой знае какво интересно пред вратата на Димитриевски. В 76-а минута и резервата Мемфис Депай също пробва мерника си и не намери целта. Четири минути след това нидерландецът отправи точен шут, който бе спасен от вратаря Столе Димитриевски.

В 89-ата минута домакините претендираха за дузпа, след като Кадена просна Гави на земята с присъщия за хокея на лед бодичек, но съдията отсъди засада и впоследствие даде 11 минути допълнително време. Във втората от тях Адама Траоре направи страхотен пробив в наказателното поле, но шутира покрай вратата. Минута по-късно Дембеле нацели гредата с мощен шут, топката коварно рикошира във вратаря и излезе извън терена. И в тази ситуация бе отсъдена засада.

"Пчеличките" можеха да решат всичко в 99-ата минута, когато изстрел на Пате Сис се отби от гредата. Последният шанс за Барса бе в 103-ата минута, когато вратарят Димитриевски излезе неразчетено при центриране и Дембеле отправи удар, но защитникът Кадена изчисти пред голлинията.

След загубата Барселона остава на второ място с 63 точки и на 15 след Реал (Мадрид), като и двата тима имат вече по 33 изиграни мача, а до края на сезона остават само пет кръга. Каталунците изпреварват Севиля само по голова разлика. Райо Валекано пък се изкачи на 11-а позиция 40 точки.