Реал (Мадрид) победи с 3:1 при визитата си на Осасуна в мач от 33-ия кръг на испанската Ла Лига и направи нова крачка към спечелването на шампионската титла.

Давид Алаба (12) рано даде аванс на гостите след асистенция на Карим Бензема и добавка след отразения му от вратаря Ерера първи удар. Две минути по-късно Монкайола с дълго диагонално подаване намери Чими Авил на десния фланг, а последвалото остро центриране бе засечено отблизо от Анте Будимир (14) за 1:1. 

В 32-ата минута памплонци вкараха за втори път топката в мрежата на Куртоа, но голът бе отменен заради засада на Будимир.

Секунди преди почивката столичани удвоиха аванса си. Камавинга видя включването на Себайос отляво в наказателното поле и технично прехвърли топката към него. Той я отигра от въздуха, но вратарят Ерера изби с крак, а дебнещият наблизо Марко Асенсио (45) я довкара в мрежата. Травма в дясното бедро в последната минута получи на първата част получи Алаба, който бе заменен на почивката от Дани Карвахал.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В 52-ата минута Карим Бензема не успя да се разпише от дузпа, след като ударът му от бялата точка бе спасен от Серхио Ерера. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на бранител на домакините. Седеми минути по-късно Реал получи втори 11-метров наказателен удар за нарушение на Начо Видал срещу Родриго, но и в този случай Ерера отрази удара на Бензема от бялата точка. 

Памплонци постепенно изравниха играта и Анте Будимир отново бе най-сериозната заплаха за Куртоа, но защитата на Реал се справи с хърватина. Десетина минуни преди края мачът бе спрян за кратко заради хвърлен предмет от трибуните към Куртоа, който не пострада. 

В добавеното време невероятен пропуск направи влезлият като резерва Винисиус Жуниор след пас на Иско, но след това асистира на Лукас Васкес (90+6), който в последните секунди оформи крайния резултат.

След успеха си Реал има 78 точки на върха и 17 повече от актуалния първенец Атлетико, както и 18 аванс пред Барселона, но каталунците са с два мача по-малко. Осасуна е на девета позиция с 44 точки.

В друг мач от кръга Хетафе спечели с 2:0 при визитата си на Селта и се отдалечи на 5 точки от зоната на изпадащите.