Звездата на Барселона Лионел Меси може да загуби милиони от обявените космически суми по контракта си с каталунския клуб, публикуван преди дни от вестник "Ел Мундо".

След като футболистът и клубът се заканиха да съдят изданието, от "Ел Мундо" продължиха да ровят около договорката на аржентинеца с Барса и разкриха, че и той не е безгрешен.

Налице са не едно и две, а цели три нарушения на споразумението от страна на звездата в частта "конфиденциалност".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Играчът се задължава да не използва социалните мрежи по време на лагери, тренировки и мачове. Освен това той не трябва да използва тези канали, за да разпространява информация, коментари, видео или снимки, свързани с клуба, особено такива, които могат да подкопаят обществения имидж на Барселона, други играчи, технически щаб или хора от управата", гласи клаузата от договора му.

Меси първо скочи срещу бившия технически директор Ерик Абидал, след това разкритикува намаляването на заплатите покрай COVID-19 пандемията, а накрая си позволи да каже още лоши думи за шефовете си и заради напускането на големия си приятел Луис Суарес.

Тези три случая могат да бъдат използвани от новото ръководство на Барса като оправдание да не плати в пълен размер чаканите от Меси милиони, особено ако звездата реши да напусне със свободен трансфер това лято.