Сагата около оставането или напускането на треньора на Барселона Шави Ернандес изглежда приключи и по всичко личи, че той ще остане на поста.

След като наскоро специалистът беше убеден да продължи работата си в клуба, вчера авторитетните каталунски медии "Спорт" и "Ел Мундо Депортиво" гръмнаха с новината, че бившият полузащитник ще бъде уволнен.

Причина за това са изказвания на Шави за лошото финансово състояние на клуба, което беше разтълкувано като "липса на вяра в отбора и отказ от битка за трофеи".

По-рано днес се е провела среща между треньора на Барса и президента на клуба Жуан Лапорта, след която трябваше да стане ясно бъдещето на Шави.

Специалистът излезе спокоен и каза, че е получил "увереност и спокойствие" за работата си. Ернандес допълни, че нито за момент не е усетил упреци и недоволство от Лапорта заради думите си отпреди дни.

"Разбирам шума, който се създава, но той не променя нищо. През следващия сезон ще сме по-силни", заяви Шави и допълни, че има същото доверие в играчите си, както преди няколко седмици.

Според медиите в Каталуния напрежението върху Шави идва не толкова от президента Жуан Лапорта, а от влиятелни мениджъри на играчи, близки до боса.

Те са недоволни от решенията на треньора да не дава достатъчно игрово време на клиентите им заради което са започнали кампания за отстраняването му.