Пиер-Емерик Oбамеянг вече официално е футболист на Барселона. 32-годишният голмайстор акостира на "Камп Ноу" със свободен трансфер, след като Арсенал се съгласи да разтрогне договора му по взаимно съгласие. 

Новината беше обявена от "Скай Спортс" и от трансферния експерт Фабрицио Романо, който показа в социалните мрежи снимка на Обамеянг с екипа на Барса.

Край! Вижте най-интересните сделки от последния ден на зимния трансферен прозорец

Габонецът беше ключова фигура в Арсенал в последните години, записа 163 мача и вкара 92 гола. Габонецът обаче влезе в конфликт с наставника Микел Артета, който му отне капитанската лента и го заби на пейката след поредица от нарушения на дисциплината. Обамеянг няма официален мач от декември насам.

Лондончани прецениха, че е по-добре да се разделят с него. Макар че Арсенал няма да получи трансферна сума от преминаването му в Барселона, ще си спести около 25 милиона паунда от заплати.

Бившата звезда на Борусия (Дортмунд) пък е приел да подпише с каталунците при доста по-ниски финансови параметри в сравнение с тези при "топчиите". Досега той получаваше по 350 хиляди паунда на седмица, но на "Камп Ноу" заплатата му ще е драстично по-ниска, макар да няма информация точно колко ще получава.

Той е четвъртото попълнение на Барселона през януари, след като с каталунците подписаха още Даниел Алвеш, Феран Торес и Адама Траоре.