Рекордьорът с 15 европейски клубни титли Реал Мадрид официално обяви привличането на френския голмайстор Килиан Мбапе с договор за пет сезона до лятото на 2029 година. 25-годишният френски национал стана петкратен шампион с ПСЖ, както и трикратен носител на националната купа. Mбапе не преподписа с парижани и преминава в Реал като свободен агент.

Според информациите суперзвездата на френския футбол първоначално ще носи в първия си сезон фланелката с номер 9, а по-нататък ще получи любимата си 10-ка, носена в момента от легендата Лука Модрич.

Испанските медии твърдят, че заплатата на Мбапе в Реал Мадрид ще бъде значително по-ниска от тази в ПСЖ. Докато във френския клуб той печелеше около 72 милиона евро годишно, в Испания се очаква да получава около 14 милиона евро на година, като тази сума ще бъде допълнена с бонуси, възлизащи на около 30 милиона евро.

Най-впечатляващото от сделката е подписният бонус, който Мбапе ще получи. Според различни източници, тази сума ще бъде между 120 и 150 милиона евро, което го прави най-големият бонус за подписване в историята на футбола.

В момента Мбапе се готви с националния тим на Франция за Евро 2024 и след края му ще бъде представен официално от "кралския" клуб. 

Мбапе, който дебютира в мъжкия футбол с екипа на Монако, игра 7 сезона на „Парк де Пренс“ и за това време спечели 15 големи трофея с ПСЖ, както и куп индивидуални отличия - 308 мача във всички турнири, 256 гола и 108 асистенции. Той обаче все още не е печелил Шампионската лига и "Златната топка".

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!