Килиан Мбапе направи сензационно признание с пристрастията си към определен отбор и това не е нито бившият му вече такъв ПСЖ, нито Реал Мадрид, където всички очакват да бъде представен като лятно попълнение.

"Италианският футбол? Човек никога не знае какво ще се случи... Но винаги съм казвал - ако отида в Италия един ден, ще отида в Милан!", заяви Мбапе пред италианската телевизия "Sky" след връчването на наградите Globe Soccer Awards, където той беше отличен като Футболист №1 в света.

"Като дете бях голям фен на Милан и дори сега гледам Серия "А" и всеки мач на Милан. Цялото ми семейство са големи фенове на Милан!", допълни 25-годишният нападател.

Мбапе премина от Монако в Пари Сен Жермен през 2017 година. След сезон под наем той се премести за постоянно в Париж за 180 милиона евро. Той изигра 308 мача за ПСЖ и отбеляза 256 гола (108 асистенции).

През последните години Мбапе многократно бе свързван с преминаване в Реал Мадрид, но в крайна сметка остана в Париж. След края на настоящия сезон всички очакват той все пак да заиграе за "кралете", но последните му изявления дават надежди на феновете на Милан, че един ден той ще облече червено-черната фланелка.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!