Осасуна спечели с 3:2 при гостуването си на Севиля в изключително оспорван сблъсък от 23-ия кръг на испанската Ла Лига.

Давид Гарсия (18) скочи най-високо в наказателното поле, за да засече центриране от корнер на Кике Барха и да даде аванс на гостите. Четири минути след това и Кике Барха вкара в мрежата на Боно, но голът обаче не бе зачетен заради засада.

Малко след почивката Юсеф Ен Насири имаше шанс да изравни, но стражът на Осасуна спаси. Неманя Гудел (63) обаче успя да вкара за 1:1 с мощен шут от дистанция. След още 6 минути Фернандо от Севиля си вкара нещастен автогол, като се опита да избие топката след центриране в наказателното поле, но даде нов аванс на памплонци.

В 70-ата минута Ен Несири отправи удар и намери левия стълб на вратата на гостите. Скоро след това обаче Ен Несири (78) изравни след пас на Пепе Гей.

Радостта на домакините трая едва 7 минути. Мойсес Гомес изведе Абде (85) сам срещу вратаря, той влезе по диагонал в наказателното поле и намери долния ляв ъгъл на вратата за крайното 2:3.

Така Осасуна прекъсна серията си от 5 мача без победа и се изкачи на седмото място с 33 точки. Севиля е 1на 14-а позиция с 25 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!