ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Борещият се оцеляването си в елита Алмерия сензационно излъга лидера Барселона с 1:0 и хвърли бомбата в 23-ия кръг на испанската Ла Лига. Ел Билал Туре (24) вкара единствения гол за историческа първа победа на тима срещу каталунците.

Гостите владееха топката повече в първите 20 минути на мача, но регистрираха само няколко неточни удара. Така се стигна до 24-ата минута, в която Ел Билал Туре бе изведен чудесно от колумбиеца Луис Суарес и разстреля Тер Щеген за 1:0. Три минути след гола германският страж на гостите спаси удар на Баптищао.

Каталунците натиснаха, но атаките им продължиха да бъдат предвидими и до края на първата част те нямаха нито един удар в очертанията на вратата.

На почивката Шави Ернандес взе решение да се откаже от един от халфовете си Франк Кесие, вкарвайки в игра на негово място Рафиня. Само две минути след подновяването на играта Левандовски се оказа много близо до вратата, но не успя да овладее топката. 

В 54-ата минута Рафиня изпълни фал преди сигнала на рефера, заради което веднага получи жълт картон. Той обаче бе негов пети в Ла Лига, заради което ще е наказан за двубоя с Валенсия след седмица. Три минути по-късно и Гави изпусна нервите си, оспорвайки бурно решение на арбитъра, заради което получи жълт картон и също ще гледа отстрани мача с "прилепите". 

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Шави вкара 67-ата минута двама бранители - Маркос Алонсо и Араухо, а първият от тях спаси три минути по-късно сигурен втори гол за Алмерия, след като с тяло спря запътилата се към левия ъгъл на Тер Щеген топка. 

В 72-ата минута Феран Торес центрира опасно към далечната греда, където Рафиня не успя да засече, а три минути след това Араухо се включи в атака и с глава опита да намери свой съотборник, но сгреши. В игра за гостите се появиха още младоците Пабло Торе (19 г.) и Анхел Аларкон (18 г.), който нанесе първия точен удар на сметката на Барса в 81-ата минута, но без успех. 

В 87-ата минута ново опасно центриране на Феран Торес пак попадна в обсега на Араухо, но и този път до гол не се стигна, а до края на мача домакините удържаха крехкия си аванс.

След загубата си Барселона остава на върха с 59 точки и 7 повече от Реал (Мадрид), с който през седмицата ще премерят сили в първи полуфинал за Купата на Краля на "Сантяго Бернабеу". Алмерия напусна предпоследната позиция и се изкачи до 16-ото място с 25 точки.

Селта пък победи лесно с 3:0 у дома Валядолид по-рано през деня. След 17 минути игра Харис Сеферович даде преднина за домакините от Виго след асистенция на Габриел Вейга, който реализира втория гол във вратата на "виолетовите" четвърт час след това.

Попадение на Селим Амала в 60-ата минута беше отменен заради засада, а четири минути по-късно Вейга фиксира класическия успех в полза на Селта на стадион "Балаидос". 

Секунди преди изтичане на редовното време на двубоя Амала беше изгонен от терена с червен картон заради грубо нарушение.

След този успех "небесносините" заемат 13-то място в Ла Лига, докато Валядолид е на 16-та позиция в класирането.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК