Испанският шампион Барселона може да си върне японския талант Такефуса Кубо, оприличаван на Лионел Меси при престоя си преди време в школата на тим. 17-годишният нападател изкара четири години в детско-юношеската школа на каталунците, но през 2015 година се върна в родината си, след като получи забрана да играе в академията на тима заради нередовни трансферни на Барса с футболисти под 18-годишна възраст.

Кубо ще навърши 18 години на 4 юни и ще може отново да играе за отбор извън Япония и Азия. Според Mundo Deportivo „японският Меси“ е избрал да продължи кариерата си в Барселона, за което е постигната принципна договорка с ФК Токио. Очаква се младежкият национал на Япония да пристигне при каталунците през лятото и първо да играе за “Б” отбора на Барселона.

При първия си престой в каталунската столица японският талант реализира 74 гола в 30 мача, а във втората си година спечели с тима Купата на Каталуня при 14-годишните. Кубо играе за младежкия национален отбор на страната си още от 15-годишна възраст.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19